|Original|LaY|One Piece|Bleach|CLAMP|Prince of Tennis|Shounen ja shoujo|Sekalaiset|
One Piece

11.11.2009

"Onnittelut 11.11. ikuisesti 19 vuotta täyttävälle tavoilleen uskolliselle miekkamiehelle." Synttärisankarin juomat on kääritty furoshikiin, joka on perinteinen lahjojen käärimiseen tarkoitettu neliön muotoinen kangas. Olen myös tehnyt uuden aluevaltauksen: tussaan työt käsin uuden valopöydän avustuksella ja laitan digitaaliset rasterit tietokoneella. A4 kokoinen Copic-paperi, Sakurat, Faber-Castellin sivellintussi ja valkoinen geelikynä sekä Deleter Comicworks ja Photoshop.

MUSTA KUU: Kazaguruman Sanji

Toinen Grand Jipangu -teeman työ on Onamin omistamassa Kazaguruma-ravintolassa (suom. tuulihyrrä) työskentelevä Sanji. Jipangu-version Sanji eroaa Grand Line -versiosta ainoastaan pidemmillä hiuksilla, muutoin kyseessä on edelleen sama naistenmies. Myös tämä työ otti oman aikansa valmistuakseen, 24.-30.12.2008 jos tarkkoja ollaan. Ja katsokaa: kerrankin kunnon tausta, jossa on käytetty perspektiiviä.

MUSTA KUU: Bou-san

One Piece animen Grand Jipangu -jaksot ovat suosikkejani animen monista erikoisjaksoista. Zoro on kiertelevä ja nälkäinen munkki, jota eivät uskonnot kiinnosta. Tämä työ otti paljon aikaa valmistuakseen ja se on ensimmäinen suurikokoinen täysin digitaalisesti piirretty ja väritetty työni. Photoshop ja Wacom olivat tehokäytössä 8.-23.11.2008 välisenä aikana. Väritystekniikkaa voisi kutsua nimellä "pehmennetty cell shading".

Sanji

Opettelin syksyn aikana uuden digitaalisen väritystekniikan ja tein värityskokeiluja muun muassa tämän työn kanssa. Luonnostelin ja tussasin Sanjin perinteisin menetelmin 1.7.2008, mutta värit mies sai vasta 7.12.2008. Työstöajan arvioisin olevan yhteensä noin 3 tunnin kieppeillä. Erikoista tässä työssä on, että piirsin lineartin kesällä ulkona. Tuolloin tapoin jonkin epämääräisen ötökän Sanjin kasvojen viereen. Käden omistajan henkilöllisyys on ihan kiinni katsojasta. ;)

Zoro

Etenin animessa Water 7 -kaupungin tapahtumiin ja minun alkoi tehdä mieli piirtää jotain piristävää. Nauravaa miekkamiestä näkee harvoin. Mokoma saisi nauraa enemmän. Tämä pieni työ on piirretty alusta loppuun Photoshopin sekä Wacomin avulla ja se on alkuperäisessä työstökoossa. Erikoisella vihreällä lineartilla piirretty Zoro valmistui 30.9.2008 noin 3 tunnissa. Tämä työ piristää minua edelleen, joten se täyttää alkuperäisen tavoitteensa.

Zoro

Tiedättehän tunteen, kun aloitat illallla piirtämään ajatuksena vain jotain pientä ja nopeaa, mutta lopulta päädyt piirtämään paljon kauemmin. Zoron kohdalla päätin testata digitaalisia rastereita, mutta päädyin viilailemaan niitä miltei kolmen tunnin ajan 4.9.2008. Tekniikan ihmelapsi, juuh. One Piecen mangaluvut 485 ja 512 riipivät sydäntä erittäin pahasti. Zoro ressukka käy läpi erittäin vaikeita asioita.

Zoro x Sanji: Kuplatuoli Omake

En voinut vastustaa kiusausta piirtää jatkoa edelliselle työlle. :D Päivämäärä 20.08.2008 sai minuun intoa entistä enemmän. Nuoret miehet kärsivät ideoistani tai vain kapteeninsa ylitsepursuilevasta innokkuudesta. Luonnostelin tämän työn nopeasti Paintilla ja piirsin loppuun Photoshopilla noin reilussa tunnissa.

Zoro x Sanji: Kuplatuoli

Eero Aarnion suunnittelema Kuplatuoli vuodelta 1968 on yksi tulevaisuuden hankinnoistani. Minua viehättää sen läpinäkyvä muoto, joka myös innoitti minua tekemään tämän työn. Zoro x Sanji -aiheinen työ valmistui 17.8.2008 noin 8 tunnissa. Työ eli tekemisen aikana paljon ja tämä päätyi lopulliseksi versioksi. Pidän Sanjin asennosta ja erityisesti jaloista. Digitaalinen tussaus Wacomilla alkaa hiljalleen sujua.