|Original|LaY|One Piece|Bleach|CLAMP|Prince of Tennis|Shounen ja shoujo|Sekalaiset|
Original

Laura & Veeti

Jälleen kerran akryylimaalaus, tällä kertaa kymppikuvan kokoiset muotokuvat tätini kissanpennuista. Laura on vaaleanharmaa ja Veeti musta-ruskea-valkoinen ja nimistään huolimatta kummatkin ovat samaa sukupuolta eli tyttöjä. Töiden pohjana käytin digitaalikameraotosta, kun lapsukaiset olivat vielä aivan pieniä. Tämä selittää silmien värit, jotka ovat nyt muuttuneet kellertäviksi.

"Halli"

Tämä akryylimaalaus on mallityö paikalliseen taidekahvilaan minulta mahdollisesti tilattavista lemmikkien muotokuvista. Aikaa noin 35 cm x 45 cm kokoisen työn maalaamiseen kului reilun kuukauden aikana noin 15-20 työtunnin verran. Maalauksen koiraa ei oikeasti ole olemassa, mutta perinteisiä hirvikoiran piirteitä siinä kuitenkin on. Nimenä "Halli" on huvittava kolmen ihmisen välinen sisäpiirivitsi.

Velho

Minulta tilattiin työharjoitteluaikanani työ Velho-nimisestä hevosesta 40-vuotislahjaksi eräälle henkilölle. Tekniikka oli vapaa ja päädyin lopulta pastellikynien ja värillisen kartongin yhdistelmään. Paperistompit ja hiilikumi olivat suureksi avuksi sävyjen pehmentämisessä ja pienissä korjailuissa. Aikaa noin 30 cm x 35 cm kokoisen työn tekemiseen kului noin 16 tuntia ja kehystämiseen noin ½ tuntia.

"Pikru"

Siskontyttöni sai kauan kaipaamansa lemmikkikissan jokunen kuukausi ennen vuoden 2005 joulua. Hän on myös kauan toivonut minulta jotain työtä, joten jouluna päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja maalasin Tikrun, minulle ”Pikrun”, noin 20 cm x 20 cm kokoiselle pyörölistapohjalle akryyliväreillä. Itse kissaa en maalausvaiheessa ollut nähnyt ollenkaan, mutta kuuleman mukaan on näköinen.

Kivikissa #2

Maalasin tämän kivikissan kummitädilleni joulun 2005 kynnyksellä. Maaleina käytin akryylivärejä, koska ne pysyvät hyvin kaikenlaisilla maalauspinnoilla. Tällä kertaa tein kissasta hieman erikoisemman näköisen raidoituksen avulla. Kuperalle pinnalle maalaamisessa on omat haasteensa, mutta tulos oli halutunlainen niin omasta kuin kummitätini mielestä. Kissalle tullaan pitämään omat "kissanristiäiset".

Joulukortti "Metsäneläimet": Ilves

Edellisen kortin pari ja jälleen kerran numero kaksi on oma suosikkini toisesta parista. Tämä pari antoi odottaa valmistumistaan hieman pidempään viikonlopun yli, kun jouduin lähtemään tarvikeostoksille juuri otollisella hetkellä.

Joulukortti "Metsäneläimet": Mäyrä

Toinen pari metsäneläimiä, tällä kertaa mäyrä ja ilves. Alunperin suunnittelin mäyrän tilalle sutta, mutta kortista tuli turhankin nimensä mukainen: täysi susi.

Joulukortti "Metsäneläimet": Kettu

Edellisen kortin pari ja oma suosikkini ensimmäisestä parista. Ketun ilme on tunnusomaisen viekas, jopa hieman ilkikurinen. Kaikista neljästä metsäneläinkortista punaturkki on myös ehdoton suosikkini.

Joulukortti "Metsäneläimet": Jänis

Metsäneläimiä tein aina kahden kortin pareissa noin 6 tunnissa. Ensimmäinen pari oli jänis ja kettu. Parillisuus selittyy asettamalla parit vastakkain: tunnuspuustani eli koivusta muodostuu kokonainen, kun yksittäisissä korteissa siitä on näkyvillä vain puolet. Korteissa ei ole kuvitusta sisäpuolella ja ne ovat kooltaan 13,0 cm x 10,5 cm.

Joulukortti "Jouluikkuna"

Seuraavana oli vuorossa jouluinen ikkuna. Tämän kortin juju on vasemmanpuoleisen alalaidan ikkunanruudun stanssauksessa eli aukossa. Kuvitus jatkuu vielä kortin sisäpuolelle samalla tavalla kuin porokortissa, jossa punainen nauha päättyy vasemmanpuoleisella sisäsivulla olevaan kulkuseen. Aikaa ikkunakortin tekemiseen kului noin 6 tuntia ja se on alkuperäiseltä kooltaan 15,5 cm x 10,5 cm.

Joulukortti "Poro"

Joulun alla pistin pystyyn pientä joulukorttibisnestä. Yhteensä myytäviä kortteja on 6 kappaletta, tämän poron ollessa niistä ensimmäiseksi valmistunut. Alkuperäinen korttipohja on akvarellipaperia, jolle tussasin ääriviivat vedenpitävällä 005-tussilla ja väritin alueet vesiliukoisten värikynien avulla. Yhteensä aikaa poron tekemiseen kului noin 1 1/2 työpäivää eli noin 9 tuntia. Alkuperäinen koko on reilu 14,5 cm kanttiinsa.

Kivikissa #1

Vastakkaisella kujalla asuva äidin tuttu kysyi, voisinko maalata kivikissan. Vastasin myöntävästi ja seuraavan päivänä minulle kiikutettiin pötkylän mallinen kiven ja lupa vapaisiin käsiin kissan ulkonäön suhteen. Minun kissanihan eivät ole siroja, vaan tästä tuli pulskahko maatiaskolli. Akryylivärit olivat tässä työssä erittäin käytännölliset ja pidän lopputuloksesta, kuin myös omat porukat ja katin tilannut tuttava.

Kankaanpään AMK-haku: Koivu

Samaa sarjaa kuin edellinen työ. Halusin välttämättä tehdä koivuaiheisen työn, mutta hieman erilaisen. Digikameran ja vonkuran kuvausasennon avustuksella sain mitä halusin. Seuraavaksi annoin tussieni laulaa oikein kunnolla paksulla akvarellipaperilla. Aikaa tussaamisen kului lähemmäs 8 tuntia! Lopuksi laitoin vesiväreillä vielä hiukan eloa taivaaseen ja puunrunkoon. A3-koko, sekatekniikka.

Kankaanpään AMK-haku: Tiikeri

Tämä työ kuuluu viidenteen tehtävään eli omiin töihin, joita tuli tehdä 3-5 kappaletta. Kyllästyneenä ainaiseen valkoiseen paperiin kaivoin kätköistäni ruskean pahvinpalan ja piirsin siihen tusseilla tiikerin raidat ja muut tummat alueet. Valkoiset alueet ja valokohdat tein liidulla. Koska minulla ei tuolloin ollut fiksattiivia, jouduin tyytymään hiuslakkaan, joten työt tuoksahtavat edelleen "hedelmäiseltä". A3-koko, sekatekniikka.

Kankaanpään AMK-haku: Sänky

Kolmannen tehtävän aiheena oli oma sänky; se tuli piirtää asetelman tapaisesti hyödyntäen sommittelua sekä valon ja varjon käyttöä. Käytin tähän työhän paljon aikaa ja pidän siitä aivan hurjasti. Haastattelussa tuli ilmi, että sänkyni oli porukan siistein, mikä huvittaa minua suuresti! A3-koko, pehmeät lyijykynät ja stompit.

Kankaanpään AMK-haku: Julkinen veistos

Hain ensimmäistä kertaa korkeakouluihin ja ennakkotehtävien tekeminen kahteen paikkaan teki tiukkaa. Kankaanpään AMK:n kuvataiteilijalinjan ensimmäisessä tehtävässä täytyi piirtää julkinen veistos kolmesta kulmasta, jatkaa veistosideaa sekä kirjoittaa lyhyt kirjallinen perustelu ”Mitä korjasit ja miksi”. Veistoksen nimi on "Elämän pelto ja pöytä", tässä alkuperäisessä muodossaan. A3-koko ja lyijykynät.

Enkeleitä äidille

Vuoden 2003 jouluna äitini sai nätin kortin, jossa oli kaksi enkelityttöä. Siihen ihastuneena hän halusi minun maalaavan kortin mukaisen öljyväritaulun. Minulla oli sopivasti valmiina öljyväripohja, jolle olin ajatellut maalata aluksi jotain muuta, mikä selittää taustan vaakaraidat. Tässä työssä on hieman kalliimmat pokat, jotka hankittiin paikallisesta valokuvausliikkestä. Kokoa työllä on noin 60 x 70 cm.

Kuvaamataidon lukiodiplomityö

Vuoden 2004-2005 lukiodiplomityön aiheista valitsin itseäni läheisimmän eli luonnon ja erityisesti koivut. Maisema-aiheen ideana olisi kuvata ajan kulumista ja työssäni aikaväli on erittäin pieni. Kolmen akvarellityön sarjan tekemiseen kului aikaa 27 tuntia ja niiden lisäksi vaadittiin portfolio ja essee. Arvosanaksi sain 5, kun asteikko on 1-5. Lisätietoa diplomeista löytyy Opetushallituksen sivulta.

Koivuakvarelli

Lukion kuvaamataidon kurssilla maalattu akvarelli. Käytössä oli jopa oikeaa akvarellipaperia, mutta värit olivat muistaakseni ihan tavalliset peitevärit. Nykyisin taulu asustelee isoveljeni ja hänen kihlattunsa kodissa. Kokoa taululla on paspiksen ja kehysten kera noin 40 x 70 cm. Valaistus on hiukan hämärä, pahoittelen. Itselläni on vielä hiiliversio tallella samasta kuvasta.

Minttu

Öljyväritauluun olen maalannut tätini entisen Minttu-koiran. Minttu oli muistaakseni yli 10-vuotias ja shetlanninlammaskoira. Taulu on tällä hetkellä kaikkein suurin maalaamani, mitat ovat noin 80 cm x 120 cm ja pokat valmistettiin taas paikallisessa kansalaisopistossa. Valokuva vääristelee hieman suhteita, koska jouduin ottamaan sen portaikossa.

Kissanmuotoinen nimikyltti siskontytölle

Eräällä vuoden 2004 kuvaamataidonkurssilla olin niin tuottelias, ettei opettajalla ollut antaa minulle valmiiden töiden lisäksi enää mitään erityistä tekemistä. Savea oli kuitenkin varastossa, joten päätin tehdä siskontytölleni pienen lahjan: kissan muotoisen nimikyltin. Muotoilin mieleiseni kissan muutamassa tunnissa ja polttamisen jälkeen maalasin sen peiteväreillä. Suojaavan lakkakerroksen suihkautin vasta kotona.

Tiikerityynynpäällinen

Lukion kuvaamataidon kurssilla painettu tyynynpäällinen. Alkuperäiseen olisin laittanut erikseen vielä silmät taustalle, mutta päädyin tähän pelkkään isokokoiseen tiikeriin. Painatuksen aikana sen silmän sabluuna katosi, mutta onneksi se löytyi. Päällinen on oikeasti vaaleansininen, tässä se ei viitsi näkyä oikeissa väreissä. Kokoakin on 60 x 80 cm, eli kelpaa köllötellä.

Ewan McGregor

Erittäin vanha öljyvärityöni, jonka maalasin kotona ja kehystin myöhemmin paikallisessa kuvataidekoulussa vuonna 2003. Nyt kun katselee työtä, löytää siitä väistämättä jotain parannettavaa. En vain raaski mennä enää koskemaan signeerattuun tauluun.

Valkoinen tiikeri

Erittäin vanha maalaus valkoisesta tiikeristä. Maalattu öljyväreillä keväällä 2002 kuvaamataidon lopputyönä. Varjostuksissa käytin tavallisen kellertävän sijasta sinistä. Pokat valmistettu ja laitettu paikallisessa kansalaisopistossa. Jotkut saattavat muistaa työn joskus olleen lukion käytävällä, mutta nykyisin se on vierashuoneen seinällä.